Bekendmaking genomineerden 2010

De jury heeft vijf genomineerden aangewezen voor de Ab Harrewijn Prijs 2010: Flore Brummans van stichting Wilskracht te Reuver, Marcia Kroes van stichting Zelfbeschadiging te Utrecht, Nico Sannes van stichting C.A.S.C.O in Capelle aan de IJssel, Nol Breebaart en Willem Giezeman van het Stagehuis in Den Haag, en Andries Kroes van stichting Versus te Skarsterlân.

De jury koos het vijftal uit de totaal 29 projecten die dit jaar werden voorgedragen. De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs 2010 zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag, donderdag 13 mei vanaf 15.00 uur in r.-k. spiritueel centrum De Boskant in Den Haag, aan de Fluwelen Burgwal 45.

De volgende vijf genomineerden zijn door de jury geselecteerd (in willekeurige volgorde):

  • Flore Brummans van stichting Wilskracht te Reuver. Zij organiseert in haar stichting ondersteuning door lotgenoten van vrouwen met geweldservaringen. De stichting heeft een oude caravan voor noodopvang, veelal voor vrouwen die in de reguliere opvang geweigerd worden, omdat die zich er geen raad mee weet. Meer info: www.stichting-wilskracht.nl.
  • Marcia Kroes van stichting Zelfbeschadiging te Utrecht. Haar doel is meer begrip te krijgen voor mensen die zichzelf beschadigen. Ze heeft door het hele land activiteiten opgezet om zelfverwonding uit de taboesfeer te halen. Kroes organiseert zelfhulpgroepen en geeft lessen aan verplegend personeel hoe met deze groep, waar ze zelf toe behoorde, om te gaan. Meer info: www.zelfbeschadiging.nl.
  • Nico Sannes van stichting C.A.S.C.O in Capelle aan de IJssel. De stichting ontfermt zich over zeelieden op gestrande schepen, die soms meer dan een jaar in de haven aan de ketting liggen, terwijl zij niet van boord mogen. Meer info: www.casconederland.nl.
  • Nol Breebaart en Willem Giezeman van het Stagehuis in Den Haag. Vanuit dit huis in de Schilderswijk organiseren zij een veelheid aan activiteiten: stageplekken, theaterprojecten, maaltijden, fietslessen en meer. Allemaal met het doel bij te dragen aan de leefbaarheid van de wijk. Meer info: www.stagehuisschilderswijk.nl.
  • Andries Kroes van stichting Versus te Skarsterlân. Versus is een samenwerkingsverband van lokale vrijwilligersorganisaties, die tot doel hebben kwetsbare groepen rond of onder het minimum te bereiken. Ze is de ontwikkelaar van de Kanskaart, een hulpmiddel bij gesprekken dat mensen stimuleert om naar hun mogelijkheden te kijken in plaats van hun problemen.