Oproep kandidaatstelling 2010

Al zeven keer heeft de Ab Harrewijn Prijs een mooi initiatief voor de onderkant van de samenleving voor het voetlicht mogen brengen. Om de naam van Ab Harrewijn in herinnering te houden, maar ook een initiatief te steunen, materieel en publicitair. Vorig jaar ging de prijs naar Tonnie Verschoor van Ons Wereld Huuske in Klazienaveen, een plek waar mensen zonder betaald werk elkaar kunnen ontmoeten, maar ook de handen uit de mouwen steken om tweedehands goederen te repareren. Zij kunnen er bovendien terecht met problemen, bijvoorbeeld het invullen van formulieren.

Zeker nu de economische crisis zich laat voelen, verdient de onderkant van de samenleving extra aandacht. Alle reden voor de jury om in 2010 de achtste prijs te organiseren. Iedereen is van harte uitgenodigd om de uitreiking bij te wonen, die plaats zal vinden op donderdag dag 13 mei (Hemelvaartsdag), om 15.00 uur in De Boskant, Fluwelen Burgwal 45 Den Haag.

Voor een succesvolle uitreiking zijn uiteraard genomineerden nodig. De jury is wederom op zoek naar initiatiefrijke mensen die op originele wijze schijnbare tegenstellingen overbruggen en mensen bijeenbrengen ten dienste van de onderkant van de samenleving. Iedereen die een mooi initiatief kent, wordt opgeroepen de jury daarop te attenderen, liefst vergezeld van zo uitgebreid mogelijke informatie, zoals een website of jaarverslag. Ook een krantenknipsel of een persoonlijk getuigenis kan de jury echter een goed beeld geven van een initiatief. De uiterste datum is 13 februari 2010. Vijf genomineerden worden beloond met 1500 euro, terwijl de uiteindelijke winnaar 5000 euro krijgt.