Voordrachten en donaties gezocht

In een van de welvarendste landen ter wereld is nog altijd behoefte aan mensen die het initiatief nemen om iets te doen aan armoede of sociale uitsluiting. Om de mensen op te vangen voor wie de sneltreinmaatschappij weinig aandacht kan opbrengen, omdat ze niet goed kunnen meekomen, niet over de juiste papieren beschikken of gewoon pech hebben gehad in hun persoonlijke leven. Die aandacht opbrengen is de bestaansreden van de Ab Harrewijn Prijs.

Nominaties gevraagd

Zoals elk jaar wil de Ab Harrewijn Prijs vijf initiatieven belonen die zelf het heft in handen nemen om hun leven vooruit te helpen. De jury hoort graag over inspirerende initiatieven: solidair, creatief, wijzend op een nood of een taboe in de samenleving. Iedereen mag voordragen. Kent u een waardevol initiatief vanuit uw eigen omgeving? Schroom niet. De vorm is vrij en een voordracht eenvoudig. Denk aan een persoonlijke aanbevelingsbrief, een link naar een website, een krantenknipsel of een jaarverslag. De uiterste datum voor aanmeldingen is 1 april 2024 op het mailadres: secretariaat@ abharrewijnprijs.nl. De jury selecteert de vijf genomineerden, die elk 1.500 euro krijgen om aan hun initiatief te besteden. Voor de uiteindelijke winnaar is er 5.000 euro.

Uitreiking 2024

De uitreiking is gepland op zaterdag 11 mei 2024 om 15 uur in de Pauluskerk in Rotterdam (Mauritsweg 20). Dat is op loopafstand van het Centraal Station. In de loop van april ontvangt u van ons een brief met de genomineerden en het precieze programma.

Doneren

Het bijwonen van de jaarlijkse uitreiking of het doen van een nominatie is gratis. De Ab Harrewijnprijs kan echter alleen voortbestaan dankzij de giften van donateurs en particuliere organisaties. Wie de prijs een warm hart toedraagt, wordt daarom uitgenodigd bij te dragen. Dat kan via de donatiemodule op deze site of rechtstreeks over te maken naar NL94.INGB.0009.6443.96 t.n.v.de stichting Ab Harrewijnprijs.